ארוע מוחי לסבא בן 99

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/06/2009 | 22:21 | מאת: רון

סבי בן ה 99 קיבל הבוקר ארוע מוחי בביתו ונלקח למיון בבית החולים אושפז עם שיתוק בכח החלק השמאלי של גופו ולא פקח עיניים מאז שהגיע לחדר מיון הוא מדבר בצורה לא ברורה בגלל השיתוק בלשון מזיז את יד ורגל ימין יש לציין שעד למקרה הזה היה עצמאי לחלוטין ותיפקד בצורה מושלמת וצלולה למעט כמובן בעיות בריאותיות פה ושם סבא אושפז במחלקה פנימית ב ולא מובן לנו מדוע לא אושפז במחלקה הנורולוגית האם יש לנו תקווה ?

27/06/2009 | 14:20 | מאת: איציק

תמיד יש תקווה אפילו בגיל הזה. אני הייתי מתיחס לזה כאפיזודה לתמוך בו . הסיבה לפנימית הינה כנראה יש לו בעיות נוספות שהמצב הנוירולוגי הינו אחד מהם.ולסיום אם המצב לא מדרדר אז הוא ייצא מזה

ניתן לטפל בהצלחה בשבץ גם במחלקה פנימית כל עוד קיים יעוץ וליווי של נוירולוג. חשוב מאוד למנוע כעת סיבוכים משניים כגון דלקת ריאות משנית להפרעות בליעה ופקקת בורידי הרגליים משנית לחוסר תנועה של הגפה. מבלי לבדוק את סבא ולעבור על בדיקת ההדמיה קשה להעריך את הצפי הקליני.

מנהלי פורום שבץ מוח