הכנסת צנטר למדידת לחץ תוך גוגולתי בעקבות אירוע מוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

08/06/2009 | 06:58 | מאת: ירדנה

שלום רב אבי בן ה-90 עבר ב5 ליוני אירוע מוחי וחבלת ראש קשה. בתחילה אובחן בגלזגו 10 ובCT הראשון שנעשה נמצא דימום נרחב באיזור הפריאטלי מימין וכן דימומים פוקאליים פזורים, בבמשך ירד הגלזגו ל8 ובCT בקרה שנעשה לאחר כ6 שעות נמצא כי הדימום התרחב אך נאמר לנו שלאור האטרופיה במוח נראה שהגדלת הדימום אינה גורמת ללחץ פנים גוגולתי ואי לכך אין אינדיקציה לטיפול ניתוחי. אתמול הוצבה בפנינו השאלה האם אנו מעוניינים בהכנסת צנטר לבחינת רמת הלחץ על מנת לוודא את תוצאות הCT. לאור ירידת מדד הגלזגו ומאחר והחלו אספירציות החלטנו לאחר התלבטות על הכנסת טובוס להנשמה בעיקר על מנת להקל עליו. חשוב לציין שאבי חתום על כרטיס לילך ושאחד הדברים מהם חשש ביותר היה לסיים את חייו כ"צמח". אנו מצויים כעת כ56 שעות לאחר האירוע ונראה שהוא במצב יציב, מטופל אנטיביוטית לדלקת ראות ומאוזן מבחינת בצקות, תפקודי כלייה וכ"ו. הגלזגו ללא שינוי. אנו מנסים להגיע להחלטה מודעת באשר להכנסת הצנטר ונשמח לפירוט היתרונות והחסרונות האפשריים ובעיקר לראיות (אם ישנן כאלו) להשפעה על הפרוגנוזה בגיל מבוגר. כמו כן נודה על פירוט באנגלית של המינוחים הרלוונטיים לצורך המשך חיפוש עצמאי

ניטור לחץ תוך גולגולתי הינו הליך שיגרתי ומקובל ביחידות לטיפול נמרץ נוירוכירורגי.מאחר ובדיקות הדמיה נותנות אינדיקציה לא ישירה לעליה בלחץ, באמצעות הניטור ניתן למדוד באופן ישיר את הלחץ בתוך קופסת הגולגולת ולהחליט על הטיפול המתאים. הסיבוך העיקרי הינו כמובן זיהום המערב את מערכת העצבים המרכזית. ההחלטה לגבי מידת האגרסיביות בטיפל בחולה קשיש עם צפי ירוד צריכה לתקבל במשותף על ידי הצוות המטפל והמשפחה.

מנהלי פורום שבץ מוח