MRI מוח

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

07/06/2009 | 23:23 | מאת: 25.5

עברתי לפני שבוע בדיקת MRI בגלל כאבי ראש שמלווים בסחרחורת . והנה תוצאת הבדיקה , על מה מדובר והאם זה מסביר את התלונות ?! להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של המוח : הסריקה בוצעה בטכניקת DWI , FFE , FLAIR , TSE , SE בשקלול T1 , T2 במישור סאגיטלי , אקסיאלי וקורונלי , כולל הזרקת גדוליניום . המעבר הקרניו-צרביקלי , גזע המוח , הגשר והמוחון שמורים . החדר הרביעי במיקום ומימדים תקינים . החדרים השלישי והלטרלים נראים תקינים . נראית ציסטה ארכנואידלית טמפורלית שמאלית גדולה עם כנראה לחץ קל על החללים התת עכבישים הסמוכים . החומר הלבן והאפור שמורים , ללא מוקדי סיגנל חריג . אין האדרהפתולוגית ע"י גדוליניום . תודה מקרב לב,

הציסטה הארכנואידלית הינה למעשה הצטברות נוזל בין קרומי המוח. לרוב מדובר בממצא הדמייתי אקראי אולם במצבים מסוימים היא עלולה לגרום לכאבי ראש ולחוסרים נוירולוגים אחרים. יש לקבל פרטים מלאים יותר על תלונותיך ולהתבונן בהדמיה ישירות על מנת להחליט האם יש צורך בהתערבות כלשהיא או במעקב בלבד.

מנהלי פורום שבץ מוח