אוטם בגיל 80

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

06/06/2009 | 06:59 | מאת: הילית

סבתי לקתה באירוע מוחי שהתרחש ביום שלישי 2.6 . היא הייתה מחוסרת הכרה במשך השעות הראשונות ומאוחר יותר היא התחילה להגיב בצורה מינורית הזיזה חלושות את 2 כפות הידיים וכמו כן את 2 כפות הרגליים,היא מונשמת ומקבלת אוכל דרך האף. ככל שעובר הזמן אני מוצאת שהיא מגיבה פחות ופחות, ואתמול שהייתי אצלה היא כמעט שלא הגיבה כלל, ונראה שהיא הולכת ושוקעת. יש חשש כרגע גם לדלקת ריאות והיא מקבלת אנטיביוטיקה, בנוסף מינון נמוך של תרופה לדילול הדם. היא בת 79 ועד האירוע תיפקדה תיפקוד מלא -פעילה מאוד פיזית זיכרונה חד וצלול. לפני כחודש הרגישה סחרחורות ואושפזה ושוחררה לביתה כי לא מצאו דבר. שאלתי היא מהם סיכויי החלמה או התעוררות בגיל כזה כאשר בכל יום שעובר בעצם המצב נראה מידרדר. האם יש בכלל סיכוי? האם יש מקרים דומים בהם האדם הבריא? האם דיבורים ומגע או משהו אחר יכול לקדם אותה למרות שאין כמעט תגובה מצידה? אודה מאוד על תשובה. שבת שלום

נראה כי אכן מדובר בשבץ מוחי קשה ונרחב.יש צורך בבדיקה גופנית על מנת להתרשם ממידת חולשת הצד,תפקודי גזע המוח,מספר הנשימות הספונטניות מעבר למנשם ומפרמטרים נוספים.יש צורך גם להתבונן בהדמיה על מנת לנסות ולהעריך את הצפי. חשוב לטפל באופן אגרסיבי בסיבוכים משניים כגון דלקת הריאות. לאחר ההחלמה ממנה ניתן יהיה להעריך באופן מדויק יותר את הנזק הנוירולוגי.

מנהלי פורום שבץ מוח