האים זה אירוע מוחי. אוו מחלת כלי דם קטנים?

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

31/05/2009 | 06:21 | מאת: גלי

שלום. אני בחורה בת 43 לאחר אירוע של דקירה חזקה בקודקוד הראש ולרגע לא ראיתי כלום מעיין חושך ולאחר מיספר שניות חזררתי ליראות והירגשתי כבדות ברגל שמאל וזרמים חזקים קושי בהליכה וגרירת רגל שמאל עלי לציין שליפני מקרה זה הייתי בחורה בריאה לחלוטין לא מעשנת ללא בעיית לחץ דם עובדת מתפקדת היום אני מאוד חלשה ניתקפת חולשות ברוב שעות היום עשו לי המייר מוח שהראה מוקדים בחומר הלבן של המוח שאינם ספציפים : יכול להיות על רקע של כאבי ראש כרונים. או טראומה קלה בעבר או מחלת כלי דם קטנים. עלי לציין שמאז שנה וחצי אני עדיין לא מאובחנת בודאות מה עברתי רופאת המישפחה שלחה אותי למכון לטרשת נפוצה ואני כבר שנה שם במעקב ללא ממצאים ברורים עכשיו נישלחתי שוב פעם למייר מוח שבו כתוב קיצור האנמזה:אירוע התקפים של חולשה בפלג גוף שמאל, ביצעה בירור ממצאים ואבחנה: לMS ווסקולרי ללא ממצאים ברורים השאלה לרנטגנולוג: בשאלה של הופעת נגעים וסקולרי, תקין? וגם נימצאה אצלי בעייה קשה בזיכרון לאחר הערכה קוגנטיבית ואני עדיין סובלת מכאבי ראש קודקודים הכאב הוא בצד ימין שלהראש בקודקוד שמלווה בחולשות ,אבקש את עזרתך מה ניראה לך האים מדובר באירוע מוחי אוו במחלת כלי דם קטנים אני כבר ממש לא יודעת מה לעשות שאני ללא אבחנה חד משמעית ולא יודעת מה ממש עברתי למרות שלי זה ניראה כאירוע מוחי, מאז אני מטופלת בקרטייה 100 מ"ג אבקש בבקשה את תשובתך תודה גלי.

לאור גילך הצעיר אכן מדובר במקרה מורכב. לא ברור לי מה היה הפענוח של בדיקת הMRI והאם בוצעה גם בפרוטוקול MRA. כמו כן אינני יודע האם ביצעת בדיקת דופלר צואר,אקו לב ובירור לקרישיות יתר ומחלות קולגן. אני מציע לפנות למרפאת שבץ מוח במרכז הרפואי תל אביב עם כל הבירור שבצעת עד כה.

מנהלי פורום שבץ מוח