הבנה ודיבור אחרי ארוע חריף

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

26/05/2009 | 22:09 | מאת: אמאשלי

אמי עברה ארוע מוחי בצד השמאלי בתחילת מרץ השנה. כרגע היא אחרי שיקום ויש בעייה בהבנה שהינה חלקית ושתנה, בדיבור ובזכרון. האם יש טווח זמן שלאחריו הסיכוי שהיא תשתפר משמעותית יורד באחוזים ניכרים? האם ניתן לשפר מצבה עכשיו כשאנו 3 חודשים כמעט אחרי הארוע?

פגיעה בקליפת המוח בהמיספרה השמאלית מלווה לעיתים בנזק למרכזי השפה הכוללים את יכולת הההבעה וההבנה השפתית לרבות דיבור,קריאה,כתיבה והבנה.קשה להעריך עד כמה ,אם בכלל,ישתפר המצב. לריפוי בדיבור אצל קלינאית תקשורת קיים פוטנציאל להטבה מסוימת.

מנהלי פורום שבץ מוח