הפרעת תחושה בצד אחד של הפנים

דיון מתוך פורום  שבץ מוח

24/05/2009 | 18:44 | מאת: אבנר

11 ימים רצופים מרגיש תחושה מוזרה בצד ימין של הפנים - כאילו העור קשה, מתוח דביק ויבש. בנגיעה ידנית השוואתית כמעט לא מורגש הבדל בין שני צידי הפנים. בנוסף, לחצים חזקים באזורים שונים בראש- מצח, פנים ועורף (בשני הצדדים), עייפות עיניים ומחשבה בבוקר. בזמן אכילה ודיבור מרגיש צורך להרטיב את האזור הקרוב לשפתיים מימין (אין הפרעה שרירית). לוקח שנים אחדות קרסטור10+קרטיה ומאוזן בשומנים ול.ד. בדיקת כללית נוירולוגית תקינה אך נשלחתי (לגמרי לא בדחיפות) לבצעEEG+עורקי צוואר-US בדיקה המתוכננת לעוד שבועות אחדים. האם אין הכרח להבדק מידית (ואפילו לגשת למיון) לאור ההפרעה המוזרה שאינה חולפת והמקשה עלי לתפקד בסדר? האם יכולה להיות סיבה אחרת מלבד היצרות עורקי הצוואר (כגון: דלקת של עצב הפנים, סוג של מיגרנה, מתח??)? בתודה, אבנר בן 65

הפרעת תחושה במחצית הגוף או הפנים מחייבת כמובן התייחסות מיידית. כמובן שאינני יכול לחלוק על נוירולוג שהתרשם מתלונותיך באופן ישיר ואף בדק אותך.

מנהלי פורום שבץ מוח