מפל לחצים מודבר במדיה בינונית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/12/2016 | 20:19 | מאת: גילה

שלום רב אימי עברה ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי לפני 3.5 שנים מסתם ביולוגי בעקבות הסתיידות ניכרת במסתם . אחת לשנה היא עורכת בידקת אקו לב למעקב. בבדיקה האחרונה עלו התוצאות הבאות: חדר שמאל אינו מורחב התוכווצות גלובלית תקינה ואף היפרדינמית ללא הפרעה בולטת בהתכווצות האזורית. ספטום מעט מעובה ויחד עם התכווצות היפרדינמית LV גורמת לעליה של מפל לחצים מידוונטריקולרית עד 44 מ"כ. ב VALSALVA בלד עם LATE PEAKING . פרוזדור שמאל מורחב במידה קלה , פרוזדור ימין תקין בגדולו. חדר ימין מורחב במקמת תפקודו תקין. מסתם תותב ביולוגי בעמדה אאורטלית עם מפל לחצים על פניו מוגבר במדיה בינוינית. שטח המסתם מחושה מתאים להיצרות בינונית דלף מינימלי. הסתיידות ניכרת בטבעת מיטרלית הגורמת להיצרות קלה (פונקציונלית) של המסתם. אי ספיקה מיטרלית קלה. אי ספיקה טריקוספידלית מינמלית. לחץ ריאתי מוגבר במידה בינונית SPAP=47+RAP5=52 A.V AREA 1.2 GARDIENT MAX 56 GARDIENT MIN 30 בדיקה קודמת בשנה שעברה A.V AREA 0.9 GRADIENT MAX 34 GARDIENT MIN 20 מפל לחצים מעט מוגבר. לחץ ריאתי מוגבר במידה קלה SPAP=39+RAP10=49 שאלתי היא האם ישנה החמרה ? עד כמה מסוכן ? מה זה אומר ? ומה אופן הטיפול ? האם יש בעיה עם תפקודו של המסתם החדש ? בתודה מראש

17/12/2016 | 10:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

כן, מפל גבוה יותר. יש צורך בהערכה מדוקדקת ובמעקב מסודר מאוד אצל קרדיולוג לפי הנחחיתו. מדובר במספר מימצאים, העיקרי הוא היצרות של המסתם הוותיני - אאורטלי. הטיפול הוא בדכ (לא בשלב זה) בניתוח. בהתאם למימצאים אחרים, גיל, ומחלות רקע יש אופציה להתערבות צינתורית. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה