סקירת סידן בעורקים כליליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/11/2016 | 19:22 | מאת: ברק

אני בן 64 סובל מיתר לחץ דם מאוזן תרופתית. לוקח גם קרטיה וליפיטור למניעה.הורים נפטרו מהתקפי לב. עקב פעילות בחדר כושר לאחרונה ביצעתי מיפוי לב במאמץ שהיה תקין לחלוטין.במקביל בוצע לי סקירת סידן של העורקים הכליליים ונמצא: עורק שמאלי קדמי יורד -125.עורק ימני- 77 נכתב כי אני סובל מטרשת כלילית לא חסימתית בינונית ופרפוזיה מיוקרדיאלית תקינה. מה משמעות הממצאים? האם כדאי לבצע סי טי וירטואלי או כל בדיקה אחרת?

03/12/2016 | 19:46 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

טרשת לא חסימתית. חשוב לבצע הערכת גורמי סיכון טרשתיים ולטפל בהם. גם יש להתקשם מבקליניקה באם קיימת על מנת להחליט בנוגע להמשך בירור. בדיקת cta כלילי רגישה מאוד לזיהוי טרשת. רצוי להיות במעקב אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה