מיפוי לב לנוטלי קרדילוג

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

23/11/2016 | 09:56 | מאת: כהן נצחיה

שלום רב, בעלי אמור לעבור ניתוח פתוח למעקף לאאורטה ומעקפים לעורקי הרגלים. כחלק מהבדיקות המקדימות עליו לעבור מיפוי לב תליום דיפירידמול. האם עליו להפסיק ליטול את הקרדילוג לפני הבדיקה? תודה לתשובתכם

25/11/2016 | 18:34 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה תלוי ב: 1. המלצת קרידולוג מטפל ששלך אותו לבדיקה 2. באם בדיקה מתבצעת במאמץ או עם הזרקת תרופה במקום דחק (מאמץ). במדיה ובדיקה מתבצעת במאמץ, נהגו להפסיק את תרופות מקבוצת חוסמי בטא ל- 48 שעות לפני הביקה. יחד עם זאת לעיתים זה תלוי בהמלצה ספיציפית של רופא מטפל. לכן יש לקבל המלצה ברורה מרופא מפנה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה