פעימות מוקדמות בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/11/2016 | 11:22 | מאת: מיכל

בת 32, בעבר ביצעתי בדיקת הולטר עקב הרגשה של החסרת פעימה. בהולטר הראשון שביצעתי נמצאו פעימות מוקדמות מהעליות ומהחדרים. לפני שנה וחצי ביצעתי הולטר נוסף בו נמצאו 2 פעימות מוקדמות מהעליות ןפאוזה קצרה בודדת, קצב סינוס וסינוס ארטמיה. ביצעתי גם אקו לב שיצא תקין. הייתי אצל קרדיולוג שאמר שהכל תקין ומדובר סה"כ בהרגשת החסרת פעימה בשל פעימות מוקדמות מידיי פעם. לאחרונה התחלתי להרגיש מידיי פעם החסרת פעימה גם בזמן מאמץ, למשל כשאני עולה 4 קומות ברגל אני מרגישה לקראת הסוף החסרת פעימה. אפילו כמה בתוך כמה שניות. האם הופעה של פעימות מוקדמות בזמן מאמץ מסוכנת?

25/11/2016 | 18:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רוב תופעה לא תקינה. רצוי לחזור לקרידולוג להשלמת הערכה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה