טכיקרדיה ורטלין

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

24/11/2016 | 15:17 | מאת: אורה

שלום, אני בת 44 וסובלת מכמה דברים שונים בהם היפרתירודיזם, קשיי קשב וריכוז וטכיקרדיה. בדקתי במעקב של למעלה משנה את נושא הטכיקרדיה כולל כל הבדיקות (אקג, הולטר ואקו) ולא נמצאה בעיה. אדיופאטי. לא מטופלת נגד הסימפטום. שקלתי להתחיל טיפול ברטלין על נגזרותיו אבל הנוירולוגית חוששת בגלל תופעת הלואי שהיא דופק מואץ שכבר עכשיו יש לי. ללא קשר, עברתי ניתוח לאחרונה וכמובן בכל בדיקה לפני ואחרי כולם נבהלו יותהו למה הדופק שלי כל כך גבוה. הכירורג שלי המצליץ לפנות לקרדיולוג המומחה בנושא החשמל של הלב לבדוק אם לא כדאי לטפל בטכיקרדיה כדי שהלב שלי לא יתאמץ כל כך לאורך זמן. האם תוכלו לענות לשתי תהיות אלו (טיפול ברטלין ו/או טיפול בסימפטום, שזה הדופק המהיר למרות שאין בעיה אחרת)? או שמא תמליצו לפנות לקרדיולוג המומחה בתחום זה? אשמח לשמות בירושלים כי אני לא יודעת איך נקרא מומחה כזה. תודה רבה

25/11/2016 | 18:05 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, עליך לפנות לקרידולוג. רישמת קרדיולוגים קיימת בכל קופת חולים. בברכה, דר דדשב

27/11/2016 | 22:03 | מאת: אורה

תודה על התשובה. האם יש תת התמחות ספציפית של קרדיולוג שמתמחה בנושא הזה? הכוונה ל"חשמל"

מנהל פורום קרדיולוגיה