לחוץ מאוד אחרי בדיקת אקו במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2016 | 10:10 | מאת: endy

שלום רב, ביצעתי בדיקת אקו במאמץ ואשמח להבין לגבי המשמעות של התוצאות למטה. המון תודה! ממצאים עיקריים באקו מנוחה: תיפקוד סיסטולי כולל ואזורי של חדר שמאל תקין מהלך הבדיקה מנוחה שיא מאמץ דופק (% מדופק מטרה) 67 %) 94 ( 166 לחץ דם (ממ"כ) 80 /110 80 /160 בוצע מאמץ מדורג על מסילה לפי פרוטוקול ע"ש: Bruce המאמץ הופסק אחרי 12 דקות, בעומס של 5.13 METS עקב : השגת דופק מטרה תוצאות הבדיקה תגובה קלינית: ללא תסמינים במהלך הבדיקה. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית ללא שינוים איסכמים בקטע ST איכות ההדמיה: טובה סיכום סיכום: התכווצות היפרדינמית של כל דפנותיו החדר השמאלי מייד לאחר המאמץ. אבחנות: Evidence for inducible myocardial ischemia

18/11/2016 | 20:43 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

רושם שנעלמה לך מילה באנגלית באבחנה NO evidence......

27/11/2016 | 22:55 | מאת: endy

בסיכום בדיקה אכן לא מופיעה המילה 'NO' בתחילת המשפט... האם הרופא פשוט טעה בהקלדה של הסיכום ואני יכול להיות רגוע או שמא יש משהו שפספסתי? המון תודה מראש!

27/11/2016 | 22:55 | מאת: endy

בסיכום בדיקה אכן לא מופיעה המילה 'NO' בתחילת המשפט... האם הרופא פשוט טעה בהקלדה של הסיכום ואני יכול להיות רגוע או שמא יש משהו שפספסתי? המון תודה מראש!

מנהל פורום קרדיולוגיה