קפיצות לב ורגישות בצד שמאל של הגוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/11/2016 | 00:28 | מאת: אורן

היי,אני בן 23 ובחצי שנה האחרונה החלו לי כאבים בצד שמאל בחזה לסירוגין שבמהלכם הגעתי למיון ושם שללו אירוע לבבי כזה או אחר והמליצו לי להמשיך בירור בקופת החולים. אני חייב לציין שבתקופה האחרונה נוספו לי באופן יומיומי כמעט תחושה של קפיצות לב.מין הרגשה שמשהו לוחץ על הלב והוא בתגובה קופץ ממקומו. בשכיבה במצב מאוזן הדבר מורגש עוד יותר יחד עם קשיי נשימה. ובזמן מאמץ,בין אם זה ריצה קלה של כמה שניות,אני מרגיש שהלב שלי לא סוחב אותי ואני מרגיש קוצר נשימה על סף עילפון. אני חייב להגיד שהאיכות חיים שלי ממש ירדה. בבדיקת הולטר לב של 24 שעות התברר שיש לי הפרעת קצב על חדרית עם כ 150 APCS שרובם בזמן השינה וגם נצפו זוגות של APCS.ועוד ממצא שעלה הוא ST ELEVATION (HIGH TAKE OFF. יש לציין שיש לי חשד לגן מרפן שעוד זוהה בוודאות. והייתה לי בדיקת אקו לב לפני מספר חודשים שזוהה בו רק הממצא הבא: אי ספיקת לב טרויאלית, MITRAL FIOW- deceleration time 274 msec. אני מבין שאולי מדובר במקרה מורכב ושעליי לפגוש קרדיולוג ואכן יש לי תור לעוד חודש.אבל אני אשמח אם תוכל לתת לי קצת פרטים או מידע על מה שרשום כי אני די מרגיש מודאג ואבוד.

18/11/2016 | 20:40 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

חלק מהדברים הרושמים בפנייתך לא מידייקם, חלקם חלקים. לא ניתן להתייחס למקרה בלי בידקה ישירה. פנה נא לבדיקת קרידולוג. יחד עם זאת איננני רואה סיבה ללחץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה