פיענוח בדיקות אקג ומיפוי לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/10/2016 | 17:48 | מאת: אבי

שלום,בן 42 בבדיקת אקג שביצעתי אובחן סינוס ברדיקרדיה, ללא סימני איסכמיה הפרעות קצב או הולכה. האם מדובר באבחנה בעלות משמעות לגביי תיפקודו של הלב?, אני רוצה לציין שבבדיקות דופק שנערכו רמתו מסתובבת סביב ה 39 במנוחה,ואני לא מרגיש בתופעות לוואי . בבדיקת מיפוי לב במאמץ שעשיתי לגביי תיפקוד החדר השמאלי נרשם EP - מקטע פליטה של 76%, כאשר הוסבר לי שהנורמה הינה עד 70%, שאלתי היא מה משמעות הממצא לגביי תיפקוד הלב?

05/11/2016 | 18:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

חשוב לדעת שמקטע פלייטה יש לחשב עזרת חישוב ומדידה מיוחדת. באם בוצעה חישוב במיוחד במקרה שלך? יש לוודא את המספר. תפקוד סיטסולי תקין של חדר שמאל מתייחס למקטע פליטה 55-65%. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה