בדיקת מיפוי לב במאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/10/2016 | 17:45 | מאת: אורי

בן 40, בעקבות ארגומטריה לא חד משמעית הופנתי לבדיקת מיפוי לב במאמץ .חלק ממצאי הבדיקה מצא צניחות ST UPSLOPING של 2 מ"מ בחיבורים V4-V6 AVF,III,II,תגובה קלינית למאמץ - לא איסכמית, תגובה אלקטרוקרדיוגרפית למאמץ - חיובית. ממצאי המיפוי אין עדות לאיסכמיה במאמץ אין עדות לאוטם ישן התכווצותו של החדר השמאלי תקינה שאלתי האם הצניחות היא ממצא חסר משמעות קלינית בנסיבות אלו, או שיש צורך להמשיך לבדוק ולבצע בדיקות נוספות? תודה גדי

05/11/2016 | 18:17 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

על פי רוב צניחות המתוארות בפניתך הן פטולוגיות לא תקינות ומחיבות המשך בירור. יש לקחת בחשבון עוד פקטור אחד - מיפוי תקין לכאורה לא שולל עד הסוף בעיה כלילית, כי רגיושת בדיקה זו היא 80% או סביב זה. לעיתים תתכן שתובה שלילית כוזבת. בכל מקרה אני ממליץ לךגשת לקרדיולוג להמשך בירור. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה