טיפול בחיידק הליקובקטר פילורי בשילוב עם ריתמקס

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/10/2016 | 15:30 | מאת: לימור

ד"ר שלום אני נמצאת במין מבוי סתום ולא יודעת מה לעשות. אני בת 33 גילו לי בבדיקת גסטרוסקופיה את החיידק הליקובקטר פילורי עם גסטריטיס ברמה בינונית בקיבה ובתריסריון. הומלץ לי על טיפול משולש הכולל את התרופות: קלריתרומיצין, מוקסיויט ולנטון במשך 10 ימים. כמו כן אני סובלת כבר שנים מפעימות מוקדמות ממוצא חדר ימין בכמויות רבות ביממה ע"פ בדיקת הולטר. כמו כן ביצעתי אקו לב שיצא תקין ולאחרונה בצעתי בדיקת MRI לב שאף היא יצאה תקינה ובדיקת מאמץ תקינה. קראתי שקלריתרומיצין עשוי לגרום להפרעות בקצב הלב כתוצאה מהארכה של מקטע QT ועוד בייחוד כשולחים תרופות אנטיאריטמיות ואנטידיכאוניות. אני ממש אובדת עצות וחוששת מאד לקחת למרות המלצת הרופאים. יש אולי אלטרנטיבה אחרת? התייעצתי עם קרדיולוגית שאמרה לי שזה נדיר תופעת הQT אך עדיין אני חוששת. תרופות קבועות שאני נוטלת בלי קשר לחיידק: ריתמקס, סרוקסט ומידי פעם קסנגיס מה עליי לעשות? אני באמת מתוסכלת מאד ומסתובבת עם החיידק הזה כבר מעל חצי שנה. אני פוחדת מהאינטרקציה שיכולה להיות בין הריתמקס, הסרוקסט והאנטיביוטיקות. תודה ד"ר וחג שמח וסליחה על השאלה הארוכה בברכה לימור

24/10/2016 | 11:22 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

אתר זה עוסק במחלות לב בלבד. לכן נתייחס לשאלת נקודית באשר לקלריטרומיצין. תרופה היא לדעתי בטוחה ונדיר שעלולה לגרום להפרעת קצב לב. לפני טיפול (שגם הטיפול הוא קצר טווח), נא לבצע אקג עם פיענוח של רופא נקודיתית בשלאה של אורך מקטע qt באשר יתר הדברים יש לפנות למוחה מתאים - גסטרואנטרולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה