לחץ דם ובצקות ברגליים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/10/2016 | 18:44 | מאת: אבי חיים

שלום, סבתי בת 84 סובלת מלחץ דם גבוה (אחד מהמדידות היה 220/100) ולא יציב. היא מטופלת בתרופות אך עד כה הן לא עוזרות ומחליפים לה אותן לעיתים תכופות. בנוסף לכך היא סובלת מרגליים נפוחות ובצקות ברגליים כחצי שנה. יש לי שתי שאלות: 1. כל הבדיקות שעשתה יצאו תקינות, כולל כליות ולב. מה לדעתך יכול להיות הגורם ומה צריך לעשות על מנת לטפל בה בהקדם האפשרי? 2. סבתי רוצה לטוס לבודפסט (טיסה של כ4 שעות) לביקור משפחתי. האם עם כל הבעיות שציינתי לעיל ישנה סכנה בטיסה? תודה מראש, אבי

24/10/2016 | 11:14 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

איזון לד גבוה לעיתים דורש סבלנות רבה מצד המטופל והמטפל. חשוב שיושג איזון אופטימלי. לגבי בצקות בגפיים במידה ולב היה תקין, כפי מצויין בפנייתך, כדאי לבצע הערכה נוספת לגבי אי ספקיה וורידית, בעית כלי דם, סונר בטן אגן ובדיקות מעבדה כולל חלבון, אלבומין, תפקודי בלוטת התריס. נא לפנו לרופא מטפל. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה