פענוח בדיקת הולטר לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

11/10/2016 | 08:52 | מאת: רונה

בוקר טוב, בת 44, תת פעילות בלוטת תריס מאוזנת מזה שנים. בריאה בד"כ. לפני כחודש החלו לי בחילות וכאבים באזור הקיבה מקרינים לגב. רופא גסטרו שלח אותי לקרדיולוג, רק כדי לשלול שלא מדובר במשהו לבבי. הקרדיולוג ביקש בדיקת אקו שיצאה תקינה לחלוטין. בנוסף ביקש בדיקת ארגומטריה, בסיכום הבדיקה נכתב: נצפו VPC'S בודדים כושר בינוני, תגובה קלינית שלילית, תגובה נורמוטנסיבית במאמץ, ללא שינויים איסכמים בא.ק.ג., אריטמיה חדרית אין עדות לאיסכמיה פעילה במאמץ. לאור בדיקה זו נשלחתי להולטר. תוצאותיה: מהירות מינימאלית 61, מקסימאלית 123, ממוצעת 74. הפרעות קצב חדריות VPC’S: נצפו סה''כ כ 1,038 VPC'S במשך הבדיקה. ממוקד אחד, בפיזור הומוגני ביממה. הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 237 APC'S במשך הבדיקה . בלטו בשעות הערב. הפרעות הולכה: לא נצפו. שינויים משמעותיים בקטע st: לא נצפו. תלונות הנבדק: לא נצפו. הערות/סיכום: במשך המעקב נצפה קצב סינוס במהירות ממוצעת ביממת המעקב 74 פעימות לדקה. מה כל "הבלאגן" הזה אומר? ממשיכה במקביל בבירור גסטרו וכמובן קרדיולודי. תודה וחתימה טובה

12/10/2016 | 12:35 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר בכמות מעטה של פעימות לב על חדריות - דבר לא מסכון וקוב לוודאי לאל כל משמעות, וכמות בינונית של פעימות לב חדריות. אלה יש להבהיר. לעיתים פעימות לב מוקמדות חולפות ללא טיפול ומופיעות ללא סיבה ברורה. כל דבר שלא לבבי, כולל אורך חיים לא תקין, היעדר שינה מספת, נטילת תרופות מסויימות, תשית אלכוהול ובנשים לפעמים תוקפות של ווסת עלולות לגרום להופעת פעימות לב מקודמות. כדאי לסיים בירור אצל קרידולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה