האם שתיה מרובה גורמת ליתר לחץ דם?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

09/10/2016 | 21:49 | מאת: שימי

שלום חלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם, הם ממשפחת המשתנים. מה שבעצם אומר שלחץ הדם יכול לעלות או כתוצאה מהיצרות/התכווצות העורקים, או מנפח גבוה של נוזלים (קשור למלח?) למה בעצם נפח הנוזלים מעלה לחץ דם? והאם הכוונה לנפח דם או נפח נוזלים בתאי הגוף? והאם אדם שסובל מלחץ דם או אדם בעל נטיה ללחץ דם (ולא מטופל תרופתית) שישתה הרבה, זה יעלה לו את לחץ הדם? יש בעיה בפינוי של נוזלים מיותרים? יש הגבלות לגבי שתיה? תודה

12/10/2016 | 12:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

חלק מהשאלות מנוסחות לא באופן ברור תשיה מרובה - נםח של נסיוב עלולות להפשיעה על לחץ דם, במיקירם של התייבשות זהו הטיפול להעלאת לד. אלה הנוטלים תרופות משתנות חיביים לשמור על תשיה מספקת בהתאם לתפוקת שהתן, כי תרטופות משתמנות מורידות נפח הדם בעיקבות הוצאת מלח - נתרן דרך הכליה, ובכך גורמות להורדת לד. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה