נוזללל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2016 | 19:06 | מאת: נירה

האים נוזל פריקארדיאלי בכמות קלה-בינונית יכולה לגרום לדופק מהיר? זה קיים אצלי כבר מס חודשים. ולא היו שום תופעות והדר אמר שרק אם חלילה יהיה קוצר נשימה אז להתייחס. אבל יש לי רק דופק מהיר. וכל הבדיקות תקינות

08/10/2016 | 16:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לשאלתך - כן. עליך לגשת לבדיקת קרידולוג להערכה מלאה. יש לשלול גם סיבות האל לבביות לנוזל פריקרדיאלי. כמובן יש לבצע מעקב אקו לב מסודר בהנחיית קרידולוג הבודק על מנת לוודא שלא מתווסף הנוזל ולא נגרם לחץ הלב. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה