ממצאי אקו מדאיגים?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

07/10/2016 | 13:52 | מאת: גל

שלום דוקטור אלכסנדר, אודה לך מאוד אם תוכל לומר לי אם אני צריכה לקבוע תור לקרדיולוג בגלל ממצאי האקו: מסתם מיטרלי - צניחה קלה (mild prolapse) של עלה אחורי ועקבות ריגרגיטציה. במסתם טריקספידלי - ריגרגיטציה קלה mild) ובמסתם פולמונרי - עקבות ריגרגיטציה. מסתם אורטלי - אנטומיה ותפקוד נורמליים aortic root: 27 mm האקו נעשה בגלל תלונות על דופק מואץ 110 וחזק - פלפיטציות(?) אני קצת במתח ואודה לך מאוד!! על מענה מהיר

08/10/2016 | 16:11 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, מדובר במימצאים קלים מאוד. אבל יש צורך במעקב קרידולוגי מסודר, ולעך כן כדאי לקבוע פגישה עם קרידולוג. המשך מעקב לפי המלצת רופא בודק. נדגגיש שוב, שלפי הנכתב בפנייתך דמבור במימצאים קלים מאוד. באקש לדופק מהיר זאת גם סיבה טובה להיבדק אצל קרדיולוג. בברכה, דר דדשב

08/10/2016 | 19:23 | מאת: גל

תודה דוקטור על תשובתך. רק רציתי להבהיר שהדופק המהיר 110 היה בתקופה שבה הייתי חולה ומאז הקצב עומד על סביבות ה80. אבל עדיין קיימת לפעמים התחושה שהלב דופק חזק . האם עדיין זה דורש פנייה לקרדיולוג למרות שהדופק כבר לא מהיר? תודה מקרב לב!

מנהל פורום קרדיולוגיה