סיטי לב עם קוצב - בלבול רציני

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

06/10/2016 | 18:37 | מאת: א.א

שלום רב, אני שואלת לגבי אבי בן 61. יש לו מכשיר ICD וקוצב לב שהושתל לפניי כשלושה שבועות (יותר נכון לומר כי האבלצייה בוצעה לפני כשלושה שבועות). בבוקר שלפני ההשתלה חש כאבים חזקים בחזה, יד שמאל ובלסת. הוא ואמי דיווחו על כך לרופאים בבית החולים לפני שביצעו את האבלצייה אך הרופא החליט לעשות בכל זאת ואף לא ביצע אקג!!!!!!! רופא אחר המליץ לאבי לעבור סיטי לב צינתור וירטואלי. היום אבי הגיע לבית החולים ואמרו לו שהמכשיר שלהם יכול לבצע את הבדיקה עם דופק של 100 (הדופק שלי אבי 80-105, ונאמר לנו כי סי טי לב נעשה בדופק של 60) כך שאין צורך לקרוא לטכנאי שיוריד את הדופק, אך מצד שני נתנו לו זריקה שמורידה את הדופק... יצאנו מבולבלים מאוד מכל הסיפור וההתנהלות הדו סיטרית של הרופאים!!! מדוע הזירקו לו חומר להורדת הדופק כשיש קוצב? האם זה יכול להיות מסוכן? מה הסבירות שנגרם לאבי נזק בזמן האבלציה כשהתלונן מראש עם כאבים חזקים וסימנים מובהקים של התקף לב??? אנא עזור לנו לעשות טיפה סדר בבלאגן. מקווה שהייתי מספיק ברורה. תודה מראש!

08/10/2016 | 16:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, אין באפשרותינו להתייחס לדברים, כי אין בידינו חומר רפואי מפורט ותמונה מלאה מבחינה מקצועית. פנו נא להערה אצל קרידולוג עם כל החומר. המלצות רפואיות בהחלט עשויות להיות שונות, ולעיתים יש המלצות סוטרות. אומנם זה לגיטימי. זה לא רצוי אך קורה לעיתים ובסיטואציה זאת חשיבות רבה של המלצה של רופא המטפל באופן ישיר בנבדק. םנו נא להערכה מלאה אצל קרידולוג עם כל החומר שבידיכם. באשר לבדיקת ct יש לקחת בחשבון הפרעה טכנית שעלולה חלהיות הפרעה טכנית בהדמייה מעצם קיום מכשיר - אלקטורודת של icd. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה