התייעצות- בת 26

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

28/09/2016 | 06:51 | מאת: רות

שלום וברכה, ברצוני להתייעץ: יש לי אירועים חוזרים של פרה עלפון (תקופה ארוכה של כארבעה חודשים). נמדדו מספר פעמים ערכי לחץ דם גבוהים ודופק מהיר. באקג- דופק מהיר. הולטר בוצע- ממצא של סינוס אטיכקרדיה. בדיקת מאמץ תקינה- אבל דופק לפני המאמץ 135! ולחץ דם 140/80 (לא הרגשתי תחושה של עלפון או של חולשה). אחרי המאמץ- דופק 183 לחץ דם 160/80. באקו לב- הכל נורמל למעט טכיקרדיה (הרופא אמר שהלב רץ...). הגיעו למסקנה שזה בגלל כושר ירוד... העניין הוא כזה: בבדיקת מאמץ נתבקשתי ללכת על הליכון. בכללי הליכון גורם לי לסחרחורות (עם כל מכשיר כושר אחר אין לי בעיה). אמרתי לטכנאית לפני שעליתי עליו ואחרי חמש דקות של הליכה, שכלל לא התעייפתי, היא שאלה אם אני רוצה לרדת לפני שארגיש סחרחורת, אמרתי לה שאם זה אפשרי אז למה לא.. והדגשתי שרק אם זה בסדר לבדיקה אחרת אין לי בעיה להמשיך והיא אמרה שזה בסדר ואז היא רשמה שסיבת ההפסקה: עייפות. שזה ממש ממש לא נכון!!! יכלתי להמשיך עוד הרבה ואם זה היה מכשיר כושר אחר אף יותר. השאלה שלי אם הגיוני שיש לי בעיה אחרת למעט הכושר. יש לי דופק מהיר באופן תמידי וזה מלחיץ אותי שרשמו לי שזה בגלל כושר גופני ושהתעייפתי בבדיקת מאמץ שזה לא נכון... יכול להיות שהכושר שלי ירוד אבל לא התעייפתי בבדיקה בכלל. מה גם שהדופק היה מהיר עוד לפני (הוא מהיר באופן קבוע). אם אקו הלב יצא תקין האם אוכל לסמוך על זה שאין לי בעיה? ממה יכול לנבוע הדופק המהיר חוץ מכושר ירוד? שאלה שניה- אני הרבה פעמים מרגישה דקירות בחזה... יש מה לדאוג אם האקו תקין? (לא אמרתי לקרדיולוג שעשה את האקו על הדקירות). תודה רבה!

29/09/2016 | 10:11 | מאת: רות

30/09/2016 | 21:31 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תודה על פנייתך. כפי ברור לך התייצעות לא מבתצע על גבי דפי אינטרנט. עליך לגשת בבקשה לבדיקה/ יעות מסור אצל רופא. נמשח לענות על כל שאלה/ שאלות נקודתיות בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה