הסבר לתוצאת אקו לב לאחר בדיקת עקב קוצר נשימה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2016 | 17:06 | מאת: צבי שחר

שלום עקב קוצר נשימה הופנתי לבדיקות אצל רופא ראות,אקו לב במאמץ ,ובדיקת CT לב,בתשובת אקו קיבלתי בשפה שאיני מבינה כלל,ואולי תוכל לתרגמה בשפה הפשוטה במיפוי לב לאחר מאמץ סובמקסימלי- הנבדק הגיע ל 84% מדופק המטרה והופסק עקב עייפות- חדר שמאל בגודל תקין,ירידה קלה הפיכה חלקית בפרפוזיה באזור אנפו-ספטלי ובקיר התחתון קרוב לבסיס הלב,פרפוזיה כללית תקינה של חדר שמאל במאמץ ובמנוחה. מה אני אמור להבין ממה שנכתב תודה מראש

23/09/2016 | 17:50 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בהבסס על תוצאת מיפוינ המצוטטת בפנייתך- קיים חשד להפרעה בזילוח דם באיזור מסויים שלה לב - דהיינו חשד לחסימה בעורק כלילי. יש לגשת לקרדיולוג בהקםד האפשרי עם תוצאת בדיקה זו. במידה ויש החמרה בתסמינים יש לגשת לחדר מיון. בבברכה, דר דדשב

27/09/2016 | 09:20 | מאת: צבי שחר

שלום היגעתי לפרופ' קרדיולוג מבית חולים כרמל,ושאלתי אותו לפשר תשובת האקו,ותשובתו היתה מרגיעב מאוד, אחד מקירות הלב טיפה עבה ולכן הלב עובד טיפה יותר קשה ,ואין לי שום בעייה בחסימה כל שהיא של עורק כלילי ,עכשיו אני יותר רגוע.

מנהל פורום קרדיולוגיה