ירידה בנתרן

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2016 | 00:36 | מאת: גד

שלום, אמי בת 80 סוכרתית, עם טרשת עורקים, יתר לחץ דם, לפני חצי שנה עברה צינתור, עד הצינתור טופלה בין יתר התרופות (בעיקר להורדת לחץ דם) בפלביקס ומהצינתור הוסיפו אספירין ואומפרדקס ולוקחת גם פוסיד.בשלושה שבועות האחרונים יש לה כאב בלתי פוסק באיזור הברך, מתחת לברך, משתמשת באקמול לפי הצורך. בבדיקות הדם בשבוע שעבר הנתרן 130, ראיתי בעלון של אומפרדקס שאחת מתופעות הלוואי (בין 1 ל 10 מתוך 10000) היא ירידה בנתרן. יש לציין שבחודש האחרון הפחיתה את כמות המלח באוכל בהמלצת קרדיולוג. 1.האם אפשר לוותר על אומפרדקס לתקופה? 2.מה עוד ניתן לעשות?

23/09/2016 | 17:48 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שלום רב, תודה על פנייתך. אין באפשרותינו להתייחס למקרה כה מורכב באינטרנט. נא לגשת לבדיקה רפואית. באופן גכללי אפשר להדיגש לטיפול בפודיס עלול לגרום להיפונטרמיה. גם כאב - ייתכן כטריגר לירידת נתרן בשל הפרשה של חומר מיוחד בגוף בעיקבות דחחק. יש לגשת לבדיקה רפואית בחדר מיון. תודה. דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה