אאורטה עולה ל4.6 לאחר ניתוח לב שנכשל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/09/2016 | 16:50 | מאת: אדי

בן 40 לפני כשנה ניתח תיקון מסתם מיטראלי שנכשל ( מציין תקופה ארועה לאחריו נטלתי פרדניזון וקולחיצין במינון גבוה בשל פריקרדיטיס ) - נתפרה טבעת שחלקה השתחרר תפקוד עדכני אובחן כבינוני קל ( לפני חצי שנה אובחן באקו באותו בי"ח כבינוני קשה כך שנרשם שיפור ) . יש עליה באאורטה העולה בבדיקה אחרונה 4.6 לפני חצי שנה 4.2 ולפני כשנה 3.8 ( !!) האם זה יתכן שהדרדור בגלל אותו ניתוח מסתם שעברתי ? אני מתאמן במכון שיקומי פעמיים בשבוע - אימון יחסית קל מעט אופניים הליכה מהירה עד לריצה קלה מאד לגבי משקולות האם אסור לי גם משקלים קלים ? ( 5 קילו מכל צד ) או שמותר משקל קל פשוט אסור תנוחות מסוימות עם המשקולת ? מעבר לזה לחץ דם תקין לא מעשן . האם יש דרכים לעצור את ההידרדרות של האאורטה ןאפילו להחזיר את הגלגל ולשפר אפילו במעט ( בדומה למצב המסתם שהמדד השתפר מעט ) ?

23/09/2016 | 17:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר בהרחבה בינונית של אאורטה עולה. יש לוודא שלפני חצי שנה ערך באמת היה 42 ממ וגם שלא חלה טעות ברישום של 46 ממ. עם אכן מדובר בהתרחבות כה מהירה של אאורטה הרי שדבר מבחייב מעקב עם עין פקוחה מעאוד של קרידולוג והחלטה אופרטיבית לגבי טיפול. במקרים כאלה חשוב לבצע הדמייה נוספת כגון אקו לב דרך הוושט ו/ או ct של אאורטה על מנת להחליט לגבי צורך בהתערבות ולקבל קוטר מודייק. יש גם טיפול תרופתי שניתן לתת לפחחות על מנת לנסות להאיט קצב ההתרחבות בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה