הומוציסטאין homocysteine - שאלה בניבוי בעיות לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/09/2016 | 16:19 | מאת: יהודה

שלום רב ד"ר, בצעתי בדיקת הומוציסטאין וקבלתי ערך של 13.60 (כאשר הטווח הוא בין 5 - 15) מבחינת קופת החולים זהו ערך תקין, אבל קראתי מאמר של ד"ר ריי סטראנד שאומר מעל ערך של 11 עליך לדאוג באמת. מצ"ב הלינק http://www.focus.co.il/infopage.asp?page=537 אודה לך באם תוכל לעזור להבהיר את הנקודה והאם באמת צריך לדאוג. כמו כן, האם אפשר לקחת חומצה פולית + ויטנמין B6 B12 ללא אישור רופא. תודה רבה מקרב לב

23/09/2016 | 17:27 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

נשוא של הומוציסטיאן בכלל שנוי מאוד במחלקות, ומשקל של דבר זה מבחינת סיכון לבעיה כליליתובכל של כלי דם לא לגמרי ברור. מדובר בערך בגבול עליון של נורמה. רצוי לחזור פעם נוספת בעוד זמן מה. חשבו לדעת באם יש גורמי סכיון אחרים מבחינת כלי דם - סוכרת, שומנים וכו. בברכה דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה