atrial flutter ablation

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/09/2016 | 16:15 | מאת: nicola

רקע: עברתי אבלציה בחודש 12/15 ו-08/16 עקב ריפרוף פרוזדורים. המעקב של בדיקות ההולטר תקינות . במעקב אחרי הדופק שלי רוב היום הוא מראה קירבה ל-60 פעימות בדקה (במנוחה). בבוקר ואחה"צ אחרי שינה הדופק נא בין 70-80 פעימות בדקה(כ-3 שעות)ואחרי כן מתייצב על 60 . האם זה תקין וככה זה אמור להיות ? אתמול קרה לי מקרה מוזר , אחרי שינת אחה"צ הרגשתי פתאום שהדופק התחיל "להשתולל" ונא ברמות של 50-90 פעימות לדקה עם עליות וירידות . אפילו שבריר של שניה הוא היה ב-100 . לאחר כמה דקות טובות הכול חזר להיות תקין . אין כמובן שום קשר למה שהיה בשני הפעמים שעשיתי את האבלציה . שם זה היה ברמות אחרות לגמרי . פה היתה התאוששות מהירה יחסית והמשכתי הכול כרגיל . האם זה תקין שמידי פעם אני ארגיש "השתוללות" כזו ?

23/09/2016 | 17:18 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

זה לא לגמרי תקין, אך תופעה כזו אפשרית וידועה. נא לגשת לקרידולוג מטפל להשלמת בירור והבהרת מצב. תודה. דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה