כאבים בבית החזה + בדיקת אקו לב.

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

22/09/2016 | 13:56 | מאת: יבגני

שלום, יש לי שאלה לגבי בדיקת האקו לב שלי. טיפה על עצמי: אני בן 29, גובה 170 משקל 75~ להלן תוצאות הבדיקה: אאורטה עולה: 27 ערך נורמלי: 21-34 מ"מ שורש ההאורטה: 29, ערך נורמלי: 20-37 מ"מ פרוזדור שמאלי 38, " " : 19-40 מ"מ שטח הפרוזדור השמאלי 15, " " : 16-18 ס"מ קוטר החדר שמאלי בזמו סיסטולה: 29, " " 23-40 מ"מ קוטר החדר שמאלי בזמן דיאסטולה: 41, " " 35-54 מ"מ עובי המחיצה הבין חדרית: 10, " " 06-11 מ"מ עובי דופן אחורית: 09, " " 06-11 מ"מ סה"כ אני חושב שזה נראה טוב לפי הערכים, חוץ מכמובן השטח הפרוזדור השמאלי שהוא קטן יותר מהנורמה, מה שגרם לי לחשוב שעדיף להתעייץ איתם. בגדול, יש לי בזמן האחרון בעיות בבית החזה, יש הרגשה של לחץ בכל בית החזה ולפעמים אפילו כאבים פתאומיים בצד שמאל. שולחים אותי להרבה בדיקות, אך אף אחד בינתיים לא יכול להגיד לי מה בדיוק הבעיה. אשמח בבקשה אם תוכלו לתת לי את הדעה שלכם. בכבוד רב.

23/09/2016 | 17:19 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

רצוי להלשים בדיקת מאמץ או אקו לב במאמץ. לגשת לקרידולגו עם התשובה ובמידה ותקין להתרכז בבירור לא לבבי למשל של מערכת העיקול. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה