מה מידת החומרה של תוצאות בדיקת אקו

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/09/2016 | 22:33 | מאת: יוגב

אני בן 68. . אודה לך על התייחסות לתוצאות האקו מבחינת חומרתן. להלן התוצאות lvedd 5.4 lvesd 3.5 %fs 35.2 ao root 3.5 ascending ao 3.5 lvmass 193 lvm/hight 109 ivs 1 lvpw 0.9 la 4.1 la area 22 lv mass/bsa 98 rv-ra max systolic gradient 25 estimated ra pressure 5 estimated systolic pa pressure 30 דופק 46 חדר שמאל תקין התכווצות תקינה ללא היפרטרופיה תפקוד דיאסטולי - בתבנית זרימה מיטרלית גל A גבוה מגל E, המעיד על הפרעה ברלקסציה של החדר השמאלי (דרגה 1) עליה שמאלית מורחבת במידה קלה חדר ימין תקין עליה ימנית תקינה מסתם מיטרלי אי ספיקה קלה מסתם אאורטלי - תלת עלי, עלי המסתם מעובים ללא הצרות עם חוסר קואפטציה של העלים בסגירה. אי ספיקה קלה עד בינונית. vena contracta=3 flow reversal באאורטה היורדת מסתם טריקוספידלי - אי ספיקה טריויאלית. הלחץ הראתי הסיסטולי המוערך הינו 60 ממ"כ מסתם ועורק ראתי - אי ספיקה קלה. המפל התחילת דיאסטולי 9 ממ"כ אאורטה לא מורחבת בסיכום: mild to moderate aortic regurgitation / mild mitral regurgitation / dialated la / good systolic lv function בתודה, יוגב

23/09/2016 | 17:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בדיקה איננה תקינה. - הפרעת התכווצות בינונית - בינונית קשה של חדר שמאל בעיה מסתמית לא משמעותית אך מחייבת המשך מעקב קרידולוגי. יתר לחץ ריאתי קשה - לגבי מספר 60, אך מצד שני למעלה יותר כתוב לחץ ריאתי 25+5 = 30..... ייתכן חל בילבול בריום? או בתוצאה? יש לברר. בכל מקרה יש לגשת בהקםד האפשרי לבדיקת קרידולוג. במידה וקימים תסמינים יש לגתש לבדיקה בבית חולים - חדר מיון. בברכה, דר דדשב

25/09/2016 | 03:11 | מאת: יוגב

תודה רבה על תשובתך. אכן, יש לתקן את הלחץ הראתי הסיסטולי ל- 30 ממ"כ. האם אתה סבור שיש לגשת בהקדם לקרדיולוג. קבעתי תור לעוד 3 שבועות. בתודה, יוגב

מנהל פורום קרדיולוגיה