מדוע הלב בנוי גם מעליה וגם מחדר

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/09/2016 | 23:13 | מאת: תמי צור

שלום, בשעורי הביולוגיה התעוררה שאלה מדוע יש צורך גם בעליה וגם בחדר ברור שלב יעיל יותר כאשר יש הפרדה בין הדף המגיע מהגוף (בחלק הימני) לבין הדך העשיר בחמצן המגיע מהריאות (בצד השמאלי של הלב) אך מדוע יש צורך בעליה ובחדר. מדוע הדך לא יכול היה להגיע ישירות לחדר ומשם לצאת לאבי העורקים או לעורק המוביל לריאות. האם יש קשר ללחץ הנוצר עם הגיע הדם? בברכה תמי צור

23/09/2016 | 17:35 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

שאלה סופר פילוסופית כמעט מופנת לכח עליון..... כך מתפקד גוף של רוב היונקים כולל בן אנוש.... כך התפתחנו בתהליך של אבולוציה מורכבת וממושכת כך גוף מתמודד עם צרכיו פיזיולוגים ומבטיח זירמה דם תקינה מבוקרת. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה