הולטר לב. האם יש הפרעת הולכה או שלא?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/09/2016 | 01:46 | מאת: דניאל

שלום ביצעתי לפני זמן הולטר לב (בקופ"ח) השורה המשמעותית בפענוח היתה: בשעה 7:14 הודגם קטע של II-D.AV BLOCK MOBITZ TYPE II אני לא יודע אם הייתי ער או שישנתי באותה שעה. בזמנו הרופא אמר שזה לא נורא. מאז עברתי סינקופה עם חבלת ראש, אושפזתי, ולא נמצא דבר בבדיקה. כ"כ עברתי עוד 2 אירועים של התעלפות, בסיום פעילות, וההשערה היתה שמדובר על רקע ווזו ווגאלי. לאחרונה עשיתי אקו לב והולטר לב (במסגרת קופת החולים) כחלק מבירור לסיטורציות נמוכות בחלק מהזמן, ותחושת חוסר באוויר לפעמים. בהולטר היה גם אירוע SVT, אך נאמר לי שזה לא דורש התייחסות מיוחדת. במסגרת הביקור הראיתי לרופא את ההולטר הישן עם הפענוח של הפרעת הולכה. והוא התבונן בתרשים עצמו, ואמר שהאבחנה שם שגויה, ולא מדובר במוביץ 2 אלא ב - vagally mediated av block א. מה זה vagally mediated av block? ב. האם זה מצוי שיש אבחנות שונות לתרשים הולטר? ג. בהנחה וזה כן היה מוביץ 2, מה ההבדל אם זה היה בזמן ערות או בזמן שינה? תודה ושבוע טוב

23/09/2016 | 17:52 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

בעהידר פרטי פרטים של רקע, תלונות, בדיקה וכו לא נכנס לדיון עמוק. נדגיש רק שמימצא הוא אינננו תקין ומחחיב השלמתב ירור בהקםד האפשרי של ממש אצל קרדיולוג. נא לפנות. במידה ושי תלונה על חולשה, סחרחורת, איבוד הכרה יש מיד לגשת לחדר מיון. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה