דליפה במסתם הלב לאחר אקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

15/09/2016 | 09:39 | מאת: מורן

שלום לאחר בדיקת אקו לב שעשיתי לפני כשבוע נמצא כי יש לי אי ספיקה מיטרלית קלה וטריקוספידלית מינימלית עד קלה,לחץ ריאותי כ 27 ממ"כ + JVP, פרוזדור שמאל מורחב גבולי. שאר הפרמטרים שבבדיקה היו תקינים. בחודשים האחרונים אני עושה ספורט אירובי מדרגה שהוא די אינטנסיבי...האם מותר במצב שציינתי להמשיך בספורט הזה או שיש עם זה בעייתיות? אני בת 34 ושוקלת 94 בתהליך ירידה במשקל. תודה

16/09/2016 | 08:11 | מאת: מורן

הרופא שבדק אותי אמר לי שיש דליפה במסתם הלב ושאין מה לדאוג כרגע. הוא לא הסביר לי יותר מזה מאחר ויש לי תור נוסף אליו אבל מאז אני נורא מודאגת. בסיכום הבדיקה הוא כתב "אי ספיקה" ולא "דליפה". האם אי ספיקה היא דליפה? מה זה אומר לא לדאוג "כרגע"? האם זה משהו שיחמיר או יוביל לבעיות אחרות עם הזמן? תודה

17/09/2016 | 08:55 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מימצים אותם את מזיכרה בפניתך - הןם מימצאים חסרי כל משמעות. אי ספיקה או דליפה מינימלית עד קלה מימצא כיח ואפשר להגיד בגדר נורמה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה