ברור לגבי בדיקת מאמץ

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

14/09/2016 | 22:32 | מאת: עמי

שלום, אני בן 63 עם איסכמיה ללא התקף לב, שבגינה עשו לי צינטור לפני כ-8 שנים עם שני סטנטים. ldl=81 ולוקח סימבסטטין 15 מ"ג. היום עשיתי בדיקת מאמץ: אני בכושר גופני טוב ולא נצפו הפרעות קצב ולא נצפו שינויים במקטע st. אבל בשלב ההתאוששות בהיותי אסיפטומטי, הופיעה צניחה של 1 מ"מ במקטע st בחיבורים האינפרולטראליים. הם התמידו כ-5 דקות, ולפיכך כתב הקרדיולוג הבוחן: תגובה קלינית תקינה ותגובה אלקטרוקרדיוגרפיים מעלה חשד לנוכחות איסכמיה במאמץ. מה אתה אומר על כך? האם יש דחיפות לפגוש את הקרדיולוג שלי? קבעו לי תור רק עוד כחודשיים.

17/09/2016 | 08:53 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש צורך בהשמך בירור בהקדם אצל קרידולוג. ניתן לבצי למשל בדיקת אקו לב במאמץ. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה