התיעצות בעקבות תחושות חוזרות בחזה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/08/2016 | 10:01 | מאת: שלומי

בן 26 בריא , עושה פעילות גופנית לעיתים קרובות לפני כ שבועיים חשתי כאב חד מאוד באיזור שמתחת לעצם החזה( היכן שמתחברות הצלעות) ( ללא קשר לפעילות גופנית , תחושה זו החלה עם היקיצה משינה ) בסוף העצם באיזור השקע , הכאב גרם לי להפסיק נהיגה באמצע ולזחול אל המרפאה המקצועית לחדר הדומה למיון , הכאב גרם לי להתפתל בכאב שאני מגידיר אותו החזק ביותר שחשתי , בוצעה בדיקת אקג שיצאה תקינה , צילום ( רנטגן ) חזה ובטן חריפה שיצא תקין בנוגע ללב . חשוב לציין שלפני מתן משככי כאבים מצאתי תנוחה שהקלה באופן מיידי על הכאבים ( שכיבה על הצד ) כאשר חזרתי לכל תנוחה אחרת הכאב שב מיד היום 21.8 המקרה החל רק בחומרה נמוכה יותר , פחות מעשירת מהתחושה שהייתה אז , פניתי לקופת חולים ולאחר א.ק.ג תקין לפי דברי הרופאה מומלץ המשך בירור האם א.ק.ג יכול לשלול מקרים חמורים ? האם התופעות אותם תארתי מתארות משהו לבבי מהי ההמלצה והאם צילום רנטגן יכול לתת מידע רק אודות בעיה לבבית אם קיימת

27/08/2016 | 12:58 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

באקג ניתן חרואת סימנים של התקפי לב, והפרעות קצב לב הולכה. אם כי בדיקה מתבצעת מספר דקות בודות ובוודאי לא יוכלה לשלול אפשרות של התפתחות הדברים. צילום חזה בהחלט בא בחשבון. פנה נא להערכה אצל רופא מפשחה ובמהתאם להתשמותו לקרדיולוג. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה