הפרעות בקצב הלב - דחוף

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

25/07/2016 | 12:46 | מאת: זיו

שלום :) יש לי הפרעות קצב בלב, במצבי מנוחה. אני מרגישה שפתאום משהו קורה לדופק והוא מפסיק ונהיית לי סחרחורת קלה ואני נושמת עמוק וזה מסתדר וממשיך כרגיל זה יכול להיות ברצף במשך שעות כל כמה דקות או פתאום במהלך היום. הייתי בבית חולים לפני מספר חודשים בשל לחץ בבית החזה ונמצא שהאק"ג שעשיתי (עשיתי כמה כאלה) כולם יצאו לא תקינים - גלי t הפוכים. הופנתי לבדיקת מאמץ שעברה בסדר ודווקא בתום הבדיקה הייתה הפרעה בלב והדופק עלה מאוד, השכיבו אותי והכל הסתדר. עשיתי גם אקו לב לפני מספר חודשים שיצא תקין ואקו לב במאמץ שיצא תקין שלשום הופנתי שוב למיון בשל הפרעות קצב רבות שחשתי בהן. במיון שוב אק"ג לא תקין אבל בדיקות הדם תקינות ולכן הפנו אותי להמשך בירור בקופה. אני לא יודעת מה לעשות. אני מרגישה שבוודאות משהו לא תקין בדופק שלי. ההפסקות/שיבוש הזה בדופק קורה לי די הרבה ומפריע להתנהלות התקינה. אני מרגישה שיש לי סחרחורת ופוחדת שפתאום זה יקרה לי ואתעלף או חלילה יותר מכך. בנוסף יש לי קרישיות יתר (הטרוזיגוט פקטור 2) ויש לי תחושה שבגלל שאני צעירה יחסית (בת 37) הרופאים לא לוקחים את העניין הזה מספיק ברצינות. אני חוששת עוד יותר בגלל הקרישיות יתר ויש לי ילדים קטנים ואני ממש מפחדת שבגלל שמפספסים משהו חס וחלילה יקרה לי. חברים לעבודה מייעצים ואומרים שאולי צריך מדלל דם בגלל הקרישיות וכל אחד נותן עצות אבל אני מעוניינת בחוות דעת מקצועית רצינית וטיפול בבעיה. אשמח מאוד להמלצתכם. אני ממש חוששת כי אני כבר יומיים ככה עם בעיות בדופק וזה עושה אותי מאוד לחוצה. תודה רבה זיו

30/07/2016 | 18:24 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

ההמלצה היא פושטה - יש צורך בהערכה אצל קרדיולוג. פני נא בהקדם לבדיקת קרידולוג. במידה והסתמנות משתמכת, עליך לזחור לבדיקה במחלקה לרפואה דחופה. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה