מה אומרות התוצאות של הבדיקה הספציפית הזו?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

21/07/2016 | 15:31 | מאת: מירי

שלם ד"ר, .אבא שלי בן 82 בבדיקות שעשה יש נתון שלא ברור לי מה זה אומר: . |CK- 126 זו התוצאה האחרונה לפני כן אותה הבדיקה הראתה נתונים שונים 249, 162, 160, 205 בעקבות זאת ביקשה הרופאה שיעשה שוב את הבדיקה ושהיא תבדק בהדסה ירושלים. הרופאה לא מסבירה בדיוק מה זה אומר האם תוכל להסביר לי במילים פשוטות מה זה אומר? תודה ויום טוב,

22/07/2016 | 22:25 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

מדובר באנזים קיראטין קינז כשמקורו בלב, אך לא רק. בין כל המספרים שניהם לא בטווח נורמה -205 ו- 249. יותר בגובלות נורמה. כשחושדים בבעית לב יש להלשים בידקת קיראטינן קינז ck mb וכמוון טרופונין. כאמור מקור של ck כלי לא רק בלב ולא בהכרח קשור לבעית לב. בברכה דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה