טמבוקור 100 מ"ג - הבהרה

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/07/2016 | 15:29 | מאת: אני

שלום רב, אמי בת 72, טופלה ב-10 השנים האחרונות בריתמקס/פרופקס טרייטיס ואספירין - עקב רקע של פרפור פרוזדורים ולחץ דם. לאור אירועי פרפור שארעו בחודשים האחרונים - הוחלט להמיר את הפרופקס בתרופה "טמבוקור" בתוספת נורמיטן, טרייטיס ואספירין. בעלון לצרכן של טמבוקור מופיע כי יש ליטול כשעה לפני האוכל. האם זה משמעותי? כי עד היום היא הייתה רגילה ליטול את הפרופקס אחרי האוכל. אני מבינה שמדובר בחומרים שונים. האם יש להימנע ממוצרי חלב לפני/אחרי הטמבוקור? כמו כן, האם יש להקפיד על שעות קבועות? אודה להבהרה. בברכת יום טוב.

22/07/2016 | 22:26 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש ליטול לפי המלצה הכתובה מטעם חברה. שעות צריכיות להיות זהות ורצוי קבועות - בוודאי סטיה של דקות או שעה קלה לא משמעותים. בברכה, דר דדשב

24/07/2016 | 15:02 | מאת: אני

תודה דר' על תגובתך. אשמח להתייחסותך גם לגבי שאלתי בנוגע למניעת אכילת מוצרי חלב בסמוך לנטילת התרופה. האם יש בכך אמת, כי יש להימנע מכך לפחות שעתיים לפני ואחרי נטילת התרופה? תדה רבה ושבוע טוב!

מנהל פורום קרדיולוגיה