הקשר בין סטורציה נמוכה לבעיה לבבית

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/07/2016 | 01:18 | מאת: נתן

שלום אני מתנצל מראש על האורך, וכמובן שהשאלות (והתשובות) לא יבואו במקום ייעוף פורמלי אצל רופא. בן 42, לא מעשן. מזה כמה זמן שאני מרגיש עייפות וחולשה, לפעמים מרגיש מחסור באוויר, זה מחמיר יותר בזמן שאני במיטה. אציין שזה לא מלווה בשיעול, וללא כאבים בחזה. לאחרונה בדקתי סיטורציה בעזרת מד אצבע, ומצאתי שרמות הסטורציה שלי קצת נמוכות, הכי גבוה אצלי זה 94, ועל פי רוב זה בין 90 ל 94. ובזמן שכיבה ו/או בישיבה לאחר שינה ושכיבה זה הגיע גם לרמות של 85. (בזמן שבדקתי סטורציה בבית, הדיפק היה בתחום הנורמה, לא עלה על 100). פניתי לרופא ריאות, ואצלו הסיטרוציה היתה 93, עם טכיקרדיה, והמכשיר התריע על דופק לא סדיר. הרופא בדק ידנית ביד השניה ואמר שיש לי פעימות חסרות. ציינתי בפניו שאני נוטל טיפול הורמונלי שמעלה לי את ההמוגלובין וההמטוקריט, ולאור זה הוא החליט להפנות אותי למיון לבדיקת סיטי חזה לבדוק האם יש תסחיף ריאתי, וכן המלצה לא.ק.ג. - אקו לב - הולטר, וייעוץ קרדיולוגי. במיון בוצעו בדיקות דם, די דימר היה תקין, טרופונין תקין, המוגלובין מעל הנורמה. א.ק.ג - סינוס טכיקרדיה, היפוך גלי T ב - LL - LL3 - AVF (ידוע אצלי על גלי טי הפוכים). סיטי חזה היה תקין, לא נמצאה עדות לתסחיף (נמצאו קשריות קטנות, אבל זה כבר נושא לרופא ריאות). שוחררתי מהמיון עם המלצה להמשך בירור בקופ"ח, מעקב רופא ריאות. רציתי לשאול: א. האם הסטורציות הנמוכות קשורות לבעיה לבבית? בעיה מבנית? הפרעת קצב? פעימות מוקדמות יכולות להוריד סטורציה? ב. האם סטורציות נמוכות זה דבר מסוכן בטווח המיידי או פשוט לא בריא? ג. איזה בירור נדרש ויכול לתת הסבר לסטורציות שתוארו לעיל? ד. מה הסיבה שבשכיבה (ולאחר שינה גם בישיבה) הסטורציות יורדות? ה. ירידה בסטורציה, היא זו שגורמת לתחושה של מחסור באוויר? אני גם מרגיש בראש תחושה כמו שבזמן שעוצרים את הנשימה. וזאת מעבר לעייפות הכללית שאני חש. תודה רבה נ.ב. אקו לב אחרון שעשיתי, היה בנובמבר 2015, וזה הסיכום: NORMAL LEFT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION NORMAL RIGHT VENTRICULAR SIZE AND SYSTOLIC FUNCTION MILD LEFT VENTRICULAR HYPERTROPHY HYPERCONTRACTILE LV-LEFT VENTRICLE INTRACAVITY PG=5mmHg

06/08/2016 | 17:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש קשר בין מחלות לב מסויימות, במיוחד מומי לב מולדים (מסויימים) ודה סטורציה. עליתים דה סטורציה עלולה לבוא לידי ביטוי בעת בעיה חדה, כגון בצקת ריאות. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה