תכנדריה או משהו בסגנון

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

19/07/2016 | 13:16 | מאת: דניאל

שלום לך אני בן 33 בריא בדר"כ, עם קצת רקע טרומבוציטופניה , ותרגלצירידים גבוהים, באזור 350, אני מעשן 20 סיגריות ביום ואוהב לתשתות בירה, בערך 1 ליטר ביום, כמה פעםים כששתיתי יום לפני הבדיקה התרגליצירידים יצאו בין 250 ל400 כשחזרתי לעשות בדיקת דם שניה ושמרתי צום גם ללא אלכוהול התרגליצירידים יצאו באזור ה 100, האם יש קשר בין כמות האלכוהול שאני שותה לתרגלצרידים? כי הרופאה שלי אמרה לי שאם עוד פעם הערכים יצאו גבוהים היא תרשום לי תרופות,. השאלה השנייה : היום בלילה הרגשתי קצת כאבים בחזה יחסית לא חזקים ומשך דקה בערך, הלכתי בבוקר לרופאה בשביל לבדוק את העניין , עשיתי אקג, האחות אמרה לי שיש קצת הפרעות קצב ושלחה אותי חזרה לרופאת משפחה, אבל הרופאה אמרה לי שהכל תקין, שאלתי אותה מה זה ההפרעות קצב האלה, היא אמרה לי שיש תתכנדריה קלה אולי אני טועה ברישום של המילה, לא כזה זכרתי איך היא אמרה לי את זה, אבל זה בסדר כך היא אמרה, לפני 3 שנים עשיתי הולתר כיוון שגם אז היתה איזה שהיא בעיה באקג, הקרדיולוג שלי אמר שיש הפרעות VSP'C חדריות בודדות וכל השאר היה תקין הוא אמר לי שאצל 70 אחוז מהחיילים יש את זה וזה בסדר,, עכשיו אני מאוד לחוץ ולא יודע מה לעשות, האם אני יכול להמשיך לעשן או שאני צריך להפסיק באופן מיידי וגם לשתות , אולי אני צריך לנסוע למיון בשביל שיבדקו אותי לעומק, כי שמעתי על מקרים שהרופאה טענה שהכל בסדר ובסוף הבן אדם היה מתמוטט אחרי כמה ימים,,, תעזור לי בבקשה מה ההמלצה שלך האם זה באמת בסדר או לא, אולי אני יכול איכשהו לצלם לך את האקג ולשלוח,,, תודה מראש

19/07/2016 | 17:42 | מאת: דניאל

תיקון זה נקרא טכיקרדיות, היא אמר טכיקרדיה קלה

22/07/2016 | 22:33 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

יש להפסיק עישון. לבצע בדיקת פרופיל שמונים בדם עדכני ולגשת בלדיקת קרדיולוג להערכה.

מנהל פורום קרדיולוגיה