תוצאות בדיקה CARDIAC CT

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

12/07/2016 | 09:24 | מאת: מרק

שלום רב, אני בן 42, מופל ביתר לחץ דם (ATACAND) עקב כאבים בצד שמאל של חזה בלתי מוסברים ודפיקות לב לפעמים, בצעתי בדיקות אקו לב, הולטר לב, מבחן מאמץ ואתמול CARDIAC CT. כל הבדיקות היו תקינות עד עכשיו. בפענוח CT היה כתוב היפרטרופיה קלה של שריר הלב (ספטום מעובה 13 מ"מ, מסה -163 גרם, אינדקס מסה - 77), CA SC - 0, עורקים כליליים תקינים. חשוב לציין שבוצע אקו לב פעמיים (עכשיו ולפני שנה ) ושם לא הודגמה היפרטרפיה. השאלה מה זה אומר? האם נדרש טיפול או בירור נוסף? האם כאבים ודפיקות יכולות להיות מזה? תודה, מרק.

15/07/2016 | 22:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

קרוב לוודאי שאין מדובר בהיפרטרופיה, כי אקו בנושא זה מדייק יותר, במידה והדמייה מספיק טוב. על כל פנים ניתן לבצע רביזיה של מימצאי אקו לב. זה פשוט היום בעולם הדיגיטלי. דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה