דופק איטי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

30/06/2016 | 01:29 | מאת: דנה

שלום ד"ר, בת 33,חודש וחצי לאחר לידה שניה. בשבועות האחרונים שמתי לב כי יש לי דופק איטי (משהו כמו 60 פעימות לדקה). לפני 3.5 שנים,בהריון ראשון,עשיתי בדיקת הולטר ואקו לב שיצאו תקינות (עקב דופק מהיר) ולפני 5 שנים עשיתי את אותן הבדיקות פלוס לב במאמץ ויצא תקין (גם כן עקב דופק מהיר-100 וקצת בממוצע). מעולם לא סבלתי מדופק איטי ואם כבר אז מדופק מהיר. אני לא עושה ספורט בכלל ומעולם לא עשיתי. אני כן סובלת מאז הלידה מסחרחורות ומעייפות קשה (גם בפעמים בהן אני כן ישנה טוב לילות שלמים).האם יש סיבה לדאגה? הייתי מספר פעמים בשנים האחרונות אצל קרדיולוג עקב דופק מהיר ופלפיטציות ויצא תקין ולא נעים לי לפנות שוב ...הרופא תמיד אמר שהכל בסדר עם הלב. תודה מראש

02/07/2016 | 21:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא התרשמתי שמדובר בבעיה כל שהי. למען הסדר הטוב כדאי להיבדק אצל רואפ משפחה, לבצעב בדיקת אקג, בדיקת תפקודי בלוטת התריס. במידת הצורך תופני לבדיקת קרדיולוג גם. בברכה, דר דדשב

28/08/2016 | 22:30 | מאת: דנה

שלום ד"ר, החלטתי לעזוב את זה אבל זה לא עבר אז ניגשתי להיבדק.גם במדידת דופק וגם באקג יצא לי דופק 75-80.לדעתי זה נבע מהתרגשות מהבדיקה.בבית התוצאה ממשיכה להיות סביב 56.הוחלט שאין לבצע בירור נוסף כי הדופק יצא רגיל (75-80). האם לעזוב את זה בהתחשב בעובדה שהדופק בבית אכן 56-60?תודה

מנהל פורום קרדיולוגיה