תשובת בדיקת CK מבדיקת דם

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

20/06/2016 | 19:55 | מאת: חזי

שלום רב, עברתי בדיקות דם תקופתיות , אני בן 42 בבדיקה יצא שה CK הוא על 380 רציתי לדעת האם זה תקין? יש לציין שלפני כ 3 חודשים הייתי מאושפז בעקבות מיוקרדיטיס תודה חזי

26/06/2016 | 21:30 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא זה לא תקין. יש לצין אבל שסגוליות הבדיקה לא גובהה ועלית ck כללי עלולה להופיע במצבים שונים, כולל לא לבבים, וגם לאחר חבלה, פעילות גופנית אינטנסיבית וכו. לאור רקע יש לפנות לקרדיולוג, בהקדם. יש להלשים ביקקת אקו לב, אקג. בדיקות מעבדה אחרות, כגון ckmb, טרופונין.

מנהל פורום קרדיולוגיה