רגורגיטציה קלה במסתם המיטרלי

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

13/06/2016 | 09:47 | מאת: רחלי

שלום, בני בן ה21 עומד לטוס הלילה לטיול תרמילאים של שבועיים באירופה.לפני כשלושה שבועות חזר מפרו שם חלה בדלקת במעיים ווטופל באנטיביוטיקה. כיוון שחש פלפיטציות בזמן מנוחה (תופעה שהוא חווה כבר מגיל 13 ושבגינה היינו במעקב אצל קרדיולוג)פנינו לקרדיולוג. הפעם אמר שבנוסף לפעימות הלב נצפתה רגורגיטציה קלה מאוד במסתם המיטרלי עם סילון צר אחורי 1/4.בשל כך ובשל העובדה שחלה במחלת חום בפרו המליץ על בדיקת דם CRP וCBC תפקודי כבד וכליות. הוא לא יכול להספיק לבצע את הבדיקות כיוון שהיום בלילה הוא טס. הוא אינו מוכן לבטל את הטיול ומשאיר אותי מודאגת. האם זה מסוכן שיטייל כך? אודה לתגובה רחלי.

18/06/2016 | 19:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא ניתן לעלנות על השלאה, כי לא בדקנו את הפציאנט. צר לי. פנו בבקשה לבדיקת רופא. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה