לב מוגדל

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/06/2016 | 23:54 | מאת: נטע לי

שלום רב, אבא שלי בן 61 חולה במחלת ריאות חסימתית במשך שנים רבות. עקב אקג לא תקין שבוצע במסגרת בדיקה שיגרתית, הופנה לאקו לב. באקו נצפה חדר שמאלי מוגדל- אאורוטה עולה 38, שורש האאורטה 37, פרוזדור שמאלי 39, שטח בפרוזדור השמאלי 17, קוטר חדר שמאלי בזמן סיסטולה 60, קוטר חדר שמאלי בזמן דיאסטולה 70, עובי המחיצה הבין חדרית 10, עובי דופן אחורית 10.מקטע פליטה מוערך של חדר שמאל 30-34. בעקומת מילוי דיאסטולי של חדר שמאל נמדדה מהירות גל E- 46, גל A- 86. יחס 0.6. את התוצאות קיבלנו היום ותור לקרדיולוג ניתן יהיה לקבוע רק השבוע הבא. בנתיים מאוד מודאגים. אודה להסבר קצר אודות בפענוח והאם המצב מחייב בדיקה מיידית ו/או פנייה למיון? כמו כן, האם בממצא נהוג לטפל בכדורים או שמצריך ניתוח? תודה רבה!! מעריכה מאוד את תשובתך..

18/06/2016 | 19:12 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

תשובתינו מבוססת אך ורק על הנכתב בפנייתך. 1. אאורטה עולה ושורש אאורטה מורחבים מעט מאוד. למעקב. 2. חדר שמאל מוחרב מואד. לא תקין. תפקודו יורד מאוד. יש לפנות לקרידולוג בדחיפות או לחדר מיון. זאת תוצאת לתקינה לחלוטין. 3. הפרעה בתפקוד דיסאטולי מימצא שולי. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה