כאבים בשרירים וכדורים נגד כולסטרול

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

17/06/2016 | 22:56 | מאת: אפרת

שלום, אני בת 59. בשל רמת כולסטרול גבולית התחלתי לקחת ליפיטור 5. היו לי כאבים ברגליים ולכן החליפו לי את התרופה לסטטור 5. אחרי כחודשיים-שלושה של שימוש בסטטור 5 אני שוב חשה כאבים בשריריי הרגליים. שאלותי הן: א. האם יש תחליף לתרופה הזאת? ב. מישהו שעמד לעבור ניתוח מעקפים סיפר לי שבעצת הקרדיולוג שלו הוא השתמש בלציטין (לא יודעת באיזה כמות) האם האופציה הזאת נראית לך? מה ידוע לך על כך? האם יש תוספי מזון נוספים שעשויים להתאים לי? תודה.

18/06/2016 | 19:07 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

נענה לפי סדר שאלותך. 1. כן - ססטינים אחרים. נבוסף ניתן להשתמש במגנזיאום, או q10 למניעת כאב 2. לא. אין מספיק מידע ממחקרים רנדומלים 3. מעט, כי אין מידע אמיתי מוצק ומבוסס 4. רפואה קונבנציאונלית לא עסוקת בתוספי מזון בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה