לחץ דם ופרפור פרוזדורים

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

29/05/2016 | 12:33 | מאת: יעל

שלום רב, אמי בת 72 סובלת מלחץ דם גבוה ופרפור פרוזדורים מזה כמה שנים. היא מטופלת בפרופקס (בעבר ריתמקס)- 150 מ"ג- 6 כדורים ביום-פעמיים כל פעם. בנוסף לוקחת טרייטיס 5 מ"ג בבוקר וטרייטיס 2.5 מ"ג- פעמיים בערב. כמו כן נוטלת אספירין פעם ביום. בימים האחרונים היא מתלוננת על חולשה, התעוררה 3 פעמים בבקרים עם תחושת לחץ בראש ועד שנטלה כדור נוסף של טרייטיס רק אז זה עבר. בפעם אחרת ניגשנו לחדר מיון כשהרגישה כך ושם הכל הסתדר ושיחררו. התור לקרדיולוג לצערנו ארוך... שאלתי היא האם אלו תסמינים נורמאליים למי שסובל מכך? האם במקרה כזה הרופא צריך להגדיל את מינון הכדורים? תודה רבה מראש

04/06/2016 | 20:01 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

לא. לא תקין. במידה ותמונה חוזרת יש לגשת להערכה חזורת בחדר מיון/ בית חולים. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה