רציתי לברר על תוצאת האקו לב

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

18/05/2016 | 22:16 | מאת: סאם

התוצאות של הבדיקה: הכל רשום תקין רק יש לי שאלה לגבי העליות של הלב --- יש לי הגדלה קלה של העליות ודליפה מינימלית במסתם טריקוספידלי ולחץ דם ריאתי תקין שאלתי היא לגבי העליות האם זה תקין אם יש לי הגדלה קלה בשתי העליות יש לציין שאני רוכב אופניים מזה 5 שנים מתאמן 3-4 פעמים בשבוע ?? יש קשר בין פעילות גופנית להגדלה של העליות ? תודה

21/05/2016 | 20:13 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

גיל? יתר לחץ דם? גובה, משקל? מהו המספר המודייק של עליות. דליפה מינימלית מימצא ללא כל משמעות. בברכה, דר דדשב

22/05/2016 | 20:09 | מאת: סאם

אין לי יתר לחץ דם הגובה שלי:173 והמשקל : 74 אני בן 21 פרוזדור שמאלי (D-2) הערך הנורמלי 19-40 ואני כתוב בתוצאות הבדיקה 40 ושטח הפרוזדור השמאלי: 21 וערך נורמלי הוא בין 16-18 יכול להיות שזה מרכיבת האופניים איך שציינתי בהתחלה ?? אם יש משהוא לא בסדר מבחינת התוצאות האלה אני ארגיש סימפטומים מסוימים ? תודה !!

מנהל פורום קרדיולוגיה