טיפול בקרדילוק - האם אפשר להפסיק?

דיון מתוך פורום  קרדיולוגיה

16/05/2016 | 19:39 | מאת: אריק

שלום רב, אישה מטופלת בקרדילוק מזה מספר שנים כטיפול להורדת לחץ דם גבוה. רופא המשפחה סבור שיש להמשיך בנטילת התרופה. בשנים האחרונות חלו שינויים מהותיים בתפקוד של האישה: - הפחיתה משמעותית ממשקלה בתהליך של דיאטה. - מקפידה על תזונה בריאה עם מינימום סוכרים, מלח ושומנים. - מקפידה על פעילות גופנית סדירה לפחות 3 פעמים בשבוע. האם יתכן שהשינויים ההתנהגותיים הביאו לאיזון בנושא לחץ הדם, ונטילת הקרדילוק כעת מיותרת ואולי אפילו מזיקה? בשנים האחרונות האישה עברה את גיל 60, כאשר מצאתי הנחיות לשימוש בקרדילוק עד גיל 60... - האם זה אומר שכעת התרופה עלולה להזיק יותר מאשר להועיל? תודה רבה על הסיוע.

21/05/2016 | 20:21 | מאת: ד"ר אלכסנדר דדשב

כל שינוי בטיפול תרופתי ייבוצע אך ורק עי רופא מטפל, לאחר בדיקת נבדקת וקבלת כל הפרטים המיקצועים הנדרשים. באשר לגיל - אמירה לחלוטין לא נכונה. ניתן ליטול גם מעל גיל 60. בברכה, דר דדשב

מנהל פורום קרדיולוגיה